Etsitkö töitä? Tiistai on siihen paras päivä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työnhakijoille on olemassa monia oppaita ja neuvoja siihen, miten oma työhakemus kannattaa tehdä ja miten lähestyä mahdollisia työnantajia. Osa neuvoista saattaa mennä hieman ristiinkin, mutta työtä hakiessa kannattaa olla luova ja aktiivinen.

Nyt tutkimus kertoo, että valppaimmillaan työnhaussa kannattaa olla kaikista viikonpäivistä juuri tiistaisin. Työnhakupalvelu SmartRecruiters teki kyselyn, jonka vastauksista he huomasivat, että suurin osa työpaikkailmoituksista ja palkkauksista tehdään tiistaisin. Suurin osa henkilöstöpäälliköistä viimeisteli ilmoitukset maanantaisin ja julkaisi avoimet työpaikat haettaviksi tiistaisin. Myös suurin osa päätöksistä uuden työntekijän suhteen tehtiin tiistaina.

Jason Buss kertoo, että tutkimuksen mukaan suurin osa uusista työpaikkailmoituksista laitetaan yhdeltätoista aamupäivällä ja ensimmäisiä hakemuksia alkaa sadella noin kello kahden aikaan. Ensimmäisinä tulleilla hakemuksilla on suurempi mahdollisuus tutkimuksen mukaan päästä haastatteluun ja tulla noteeratuksi.

Hyvä strategia onkin katsella uudet työpaikkailmoitukset aamupäivällä ja varata heti hieman aikaa hakemuksen tekemiselle, että sen saa lähetettyä ensimmäisten joukossa. Hakemuksen lähettämisen jälkeen aktiivisuus palkitaan, joten työpaikan ilmoittajalle kannattaa vielä soittaa ja miettiä valmiiksi muutama hyvä tarkentava kysymys avointa työpaikkaa koskien.