Talo kuin satukirjasta – remontoijan unelma?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alaskan kylmässä ja metsäisessä erämaassa vaeltavia voi odottaa erikoinen näky. Keskelle Willowin alueella sijaitsevaa metsää kohoaa hämmästyttävä tornitalo, joka voisi olla suoraan peräisin satukirjojen sivuilta. Rakennus tunnetaankin nimellä Dr. Seuss House.

Nimi viittaa kuuluisaan lastenkirjailijaan, joka muistetaan mielikuvituksellisista teksteistään ja kuvituksistaan. Myös rakennuksen taustatarina on vähintään erikoinen. Talon 20 vuotta sitten suunnitellut ja rakennuttanut mies halusi saada hyvät näkymät läheiselle Mount McKinleyn vuorelle.

Alueella aikaisemmin riehunut metsäpalo mahdollisti tämän miehen kodista käsin, mutta puiden kasvaessa näkymä katosi jälleen. Niinpä hän lisäsi 10 vuoden aikana taloon jatkuvasti uusia kerroksia, jotta hieno näköala säilyisi.

Dr. Seuss Housen alkuperäinen asukas on sittemmin kuollut. Uusi omistaja on parhaillaan restauroimassa taloa sen entiseen loistoon. Uskomattoman rakennuksen ulkoasuun päästään tutustumaan Alaska Aerial Median Vimeo-videolla.