Tästä syystä Smoukahontasin piti vaihtaa nimensä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla kuinka suomalainen nettitähti Sara Maria Forsberg vahvisti julkaisevansa ensimmäisen singlensä laulajana vielä huhtikuun aikana. Samalla Forsberg kertoi, että hän on päättänyt vaihtaa nimensä. Yllättävän nimenmuutoksen syytä ei kuitenkaan paljastettu.

Forsberg tullaan jatkossa tuntemaan nimellä Saara. Stara on nyt saanut selville, että nuori suomalainen lahjakkuus oli pakotettu vaihtamaan artistinimensä.

Syynä nimenvaihdokseen oli Smokahontas-tavaramerkki, joka on rekisteröity Yhdysvaltojen markkinoille vuonna 2005. Smoukahontas-artistinimen käyttäminen olisi loukannut aikaisempaa tavaramerkkiä, koska se on selvästi sekoitettavissa tavaramerkkiin Smokahontas.

Tavaramerkki on Staran tietojen mukaan rekisteröity 10 vuotta sitten kattamaan muun muassa vaatteet, kuten paidat ja lippikset. Artistit teettävät lähes poikkeuksetta myyntiin juuri tämänkaltaisia fanituotteita, joten tavaramerkki olisi muodostanut ongelman Smoukahontas-nimen käytölle.

Vuosi sitten huhtikuussa pietarsaarelainen Smoukahontas, eli Sara Maria Forsberg, istui talkshow-juontaja Ellen De Generesin vieraana kertomassa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseesta videostaan, joka on tähän päivään mennessä kerännyt yli 14 miljoonaa katselukertaa Youtubessa. Heinäkuussa uutisoitiin Saran tehneen levytyssopimuksen Capitol Recordsin kanssa.

Nyt ensimmäinen single Ur Cool on nyt valmis julkaisuun, ja se näkee päivänvalon 24. huhtikuuta. Levyttävänä artistina taiteilijanimeksi on vahvistunut Saara. Tämä oli luonnollinen valinta artistinimeksi, koska vanhemmat ja ystävät ovat aina kutsuneet häntä nimellä Saara.