Applen Sirille esitettiin homokysymyksiä venäjäksi – tyrmistyttävä seuraus

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seksuaalivähemmistöjen asema Putinin Venäjällä on tunnetusti erittäin huono. Vuonna 2012 Pietarissa säädettiin ”homopropagandan” vastainen laki, joka syrjii seksuaalivähemmistöjä. Lakia on ehdotettu Venäjällä koko maata kattavaksi.

Seksuaalivähemmistöjen vastaiset asenteet näkyvät Venäjällä myös esimerkiksi viihteen ja jopa teknologian piirissä. Alex-niminen brittimies kokeilee tuoreella videollaan, miten Apple-laitteiden henkilökohtaisen puheentunnistukseen perustuvan avustajan, Sirin, venäjänkielinen versio suhtautuu homoaiheisiin kysymyksiin.

Alex yrittää kysellä Siriltä esimerkiksi homobaarien sijainteja ja sitä, miten homoliittojen solmiminen onnistuu Iso-Britanniassa. Siri-sovellus joko vastaa kysymyksiin kuin mies olisi kiroillut sille, tai ei suostu kommentoimaan niitä millään tavalla.