Tähtitieteilijä: Asteroidi törmäyskurssilla Maan kanssa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tähtitieteilijä tohtori Judit Györgyey-Ries on tehnyt havainnon asteroidista, joka on matkalla Maata kohti. Tieteilijän mukaan vapaudenpatsaan kokoinen asteroidi 2012 TC4 osuu Maahan mahdollisesti lokakuussa 2017.

Teksasin yliopiston McDonald-observatoriossa työskentelevä Györgyey-Ries uskoo asteroidin mahdollisella törmäyksellä olevan suuria vaikutuksia Maahan. Györgyey-Riesin laskelmien mukaan yli 40 metriä leveä asteroidi voisi aiheuttaa pahempaa tuhoa kuin vuonna 2013 Tšeljabinskin ilmakehässä räjähtänyt meteori, Mirror-lehti uutisoi. Kovin vakavaa uhkaa asteroidi ei kuitenkaan vielä aiheuta, sillä sen osumisen todennäköisyys on tällä tietoa yksi miljoonasta.

Monet varmasti muistavat uutiset Tšeljabinskin yllä räjähtäneestä meteorista, jonka seurauksena yli 1200 ihmistä joutui sairaalaan hoidettavaksi. Mirror-lehden mukaan Györgyey-Ries pelkää, että Maata kohti matkaava asteroidi voisi aiheuttaa pahempaa tuhoa kuin Uralilla räjähtänyt meteori. Tähtitieteilijät seuraavat tilanteen kehittymistä.

PÄIVITYS: Lisätty maininta todennäköisyydestä.