Mies menehtyi sydänkohtaukseen – jääkylpy herätti kuolleista!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Turkkilainen perheenisä Bulent Sonmez sai kahdeksan kuukautta sitten sydänkohtauksen, joka koitui hänen kohtalokseen. Mies ehdittiin kiidättää sairaalaan hänen ollessaan vielä tajuissaan, mutta pian sen jälkeen sydän pysähtyi.

Lääkärit yrittivät epätoivoisesti käynnistää miehen sydämen uudelleen siinä onnistumatta. Lopulta lääkärit päättivät kokeilla erästä kiisteltyä hoitotoimenpidettä. Lääkärit laskivat potilaan jäiseen kylpyyn ja hänen ruumiinlämpönsä laskettiin 30 celsiusasteeseen.

Sitten tapahtui ihme, sillä miehen sydän yllättäen käynnistyi. Sonmez oli lääkäreiden mukaan herännyt kuolleista. Sydämen käynnistymisen jälkeen miehen ruumiinlämpöä säädeltiin vuorokauden ajan. Lämpö palautui hiljalleen terveisiin lukemiin.

Koska Sonmezin sydän oli pitkään pysähtyneenä, hän kärsi lievästä aivovauriosta. Kun Bulent tuli tajuihinsa, oli hän menettänyt osan muististaan. Metro-lehden mukaan lääkäri Omer Zuhtu on hoitanut Sonmezia tapauksen lähtien ja hän kertoi, että kahdeksassa kuukaudessa osa menetetyistä muistoista on palautunut. Siihen nähden, että miestä oltiin julistamassa kuolleeksi, voi hän erinomaisen hyvin.