Myrskypilvet pimensivät taivaan hetkessä – yö keskellä päivää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä suuremmaksi ukkoskuurojen todennäköisyys kasvaa. Netissä on julkaistu hurja video myrskyn saapumisesta, jossa päivä muuttui pilkkopimeäksi sekunneissa. Kirkas päivänvalo katosi kuin joku olisi painanut valokatkaisinta.

Hurjaa sääilmiötä kauhistelleet kuvaajat vetäytyivät lopuksi autotallin suojaan. Myräkkä saavutti suurella nopeudella parkkipaikan, jonka edustalla videota kuvattiin. Taivas muuttui öisen mustaksi ja lopulta autotallin ovi laskettiin kiinni.

Vaikka kyseessä voisi olla hiekkamyrsky, viittaa videolla nähty kostea maa siihen, että pilvet olivat sadepilviä. Vaikka kovat tuulenpuuskat riepottelivat pilviä, ei ukkosen jyrähtelyä kuulunut videolla. Myrskyn merkkinä olevan painostavan ilman voi tuntea jo melkein pelkän videon välityksellä. Ei mene enää kauaa, kun tämänkaltaisia kesämyrskyjä nähdään jälleen Suomessa.