Suomalaishotelleissa surkeat nettiyhteydet – Romaniassakin paremmat!

Digi Matkailu · Stara.fi

Suomi on menestynyt karmaisevan huonosti hotellien vertailusivusto Trivagon tekemässä maailmanlaajuisessa tutkimuksessa, jossa selvitettiin internet-yhteyden saatavuutta hotellihuoneessa viime vuonna. Vain 68,13 prosenttia suomalaisista hotelleista tarjosi asiakkaille internet-yhteyden huoneessa vuonna 2014.

Trivago
Trivago

Suomi jäi tällä tuloksella vertailussa uskomattoman kauas kärjestä, peräti sijalle 23. Suomea paremmin sijoittuivat muun muassa Romania, Thaimaa, Unkari ja Venäjä. Nettiyhteyksien kärkikolmikossa olivat Yhdysvallat, Kanada ja Uusi-Seelanti. Yhdysvalloissa 88,53 prosenttia hotelleista tarjoaa asiakkailleen internet-yhteyden hotellihuoneessa. Kanadassa vastaava osuus on 87,39 prosenttia ja Uudessa-Seelannissa 83,96 prosenttia.

Pohjoismaista Norja sijoittui vertailussa korkeimmalle. Norjassa 74,60 prosenttia hotelleista on saatavilla internet-yhteys huoneessa, mikä vie maan kokonaisvertailussa sijalle 15. Muut Pohjoismaat ovat kahdenkympin huonommalla puolen. Länsinaapurimme Ruotsi ylsi 21. sijalle 68,93 prosentilla ja Tanska 25. sijalle 67,1% prosentilla.

Edellisvuoteen verrattuna internet-yhteyttä tarjoavien suomalaishotellien osuus nousi 15,18 prosenttia. Vuonna 2013 vain 52,95 prosenttia suomalaisista hotelleista tarjosi asiakkailleen internet-yhteyden huoneessa. Tuolloin Suomi sijoittui listan sijalle 29.

Vertailu perustuu yli 700.000 hotellin tietoihin maailmanlaajuisesti, ja siinä selvitettiin internet-yhteyttä huoneessa tarjoavien hotellien osuus maittain. Internet-yhteyttä huoneessa tarjoaviksi hotelleiksi on laskettu ne hotellit, joiden huoneissa on internet-yhteys joko langattoman verkon tai kaapelin välityksellä. Hotelleja, joissa internet-yhteys on saatavilla ainoastaan aulassa ei laskettu mukaan.