Kaverin Facebook-päivitykset katosivat? Täältä ne löytyvät!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin yhteisömedia Facebook on yli 1,3 miljardilla käyttäjällään massiivinen verkosto, jossa moni käyttäjistä päivittää kuulumisiaan tai jakaa linkkejä päivittäin. Näistä tiedoista syntyy valtava uutisvirta, jota Facebook ei kuitenkaan näytä sellaisenaan käyttäjille.

Facebook on nimittäin päättänyt, että kaikkien päivitysten sijaan se näyttää käyttäjälle päivityksistä normaalisti vain reilun kymmenen prosenttia. Verkkopalvelun algoritmi päättää mitkä päivitykset ovat sen mukaan kaikkein merkittävimpiä ja kiinnostavia kullekin käyttäjälle. Näin ollen valtaosa kavereiden kuulumisista ei koskaan saavuta kaikkia kavereita.

Näkyvien päivitysten valinnassa käytettävää algoritmiä ei ole koskaan avattu julkisesti, joten kaikki tieto siitä on vain valistunutta arvailua. Käyttäjät ovat kuitenkin huomanneet, että palvelussa ”kadoksissa” olleen kaverin päivitykset saa palautettua omaan syötteeseensä esimerkiksi käymällä kaverin profiilissa ja tykkäämällä tai kommentoimalla siellä olevia päivityksiä. Se ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto.

https://www.facebook.com/feed/missed_stories

Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää Facebook Summit -tapahtumassa kerrottu linkki Facebookin kadotettuihin päivityksiin. Palvelu nimittäin kerää Facebook Missed Stories -sivulle niitä päivityksiä, jotka eivät normaalisti päädy käyttäjän etusivulle. Tämä linkki kannattaa siis tallentaa selaimeen jatkokäyttö varten.