Koirien kannabiskeksit myyntiin: ”Lievittävät kipuja”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kannabiksen laillistaneissa osavaltioissa, Yhdysvalloissa on tuotu markkinoille lemmikeille tarkoitetut kannabistuotteet. Koirien kannabiskekseistä on kohistu ympäri maailmaa ja keksejä testanneet lemmikinomistajat ovat olleet tyytyväisiä.

Kannabista sisältävät koirankeksit on tarkoitettu ensisijaisesti koiravanhuksille, jotka kärsivät varttuneen iän tuomista vaivoista. Koirankekseillä on mahdollista lievittää esimerkiksi vanhan koiran reumasta tai kasvaimista aiheutuvia kiputiloja. Keksit on tarkoitettu nimenomaan vaivojen hoitoon, eikä niitä suositella annettavaksi terveille nuorille koirille.

Koirankeksejä valmistavan Treatibles -yrityksen edustaja Julianna Carella kertoi, että koirankeksien terveydellisiä vaikutuksia tutkitaan ja seurataan. Vaikka yritys ei ole lupaillut keksien edistävän terveyttä, ovat he luvanneet, että kannabiskekseillä voi lievittää koiran kipuja, levottomuutta ja ahdistuneisuutta, jotka liittyvät iän tuomiin vaivoihin.