Majavan traaginen työtapaturma – jäi jyrsimänsä puun alle!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pienen joen rannalla ahertaneelle majavalle oli sattunut traaginen tapaturma Norjassa. Eläin nimittäin jäi nakertamansa puun alle kohtalokkain seurauksin. Majava oli järsinyt rannalla kasvaneen koivun rungon ja lopulta puu kaatui eläimen päälle.

Kristiansandin luonnontieteellisen museon eläintutkija Beate Johansen totesi, että tapaus on erittäin epätavallinen ja majavalla oli harvinaisen huono tuuri. Johansenin mukaan majavat tekevät usein täsmällistä työtä nakertaessaan puita ja ne yleensä tietävät milloin puu on kaatumaisillaan ja mihin suuntaan se kaatuu.

Tässä tapauksessa epäonninen eläin oli jäänyt kaatuvan puun alle. Daily Mail -lehden mukaan majavan löytänyt Leif Hægeland oli hämillään tapauksesta, sillä hän ei ollut myöskään nähnyt vastaavaa aiemmin, vaikka hän oli usein seurannut majavien puuhasteluita alueella. Majavalla ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä tapauksesta hengissä.