Kengät tehtiin 3D-tulostimella – vaihtavat väriä jalassa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

New Yorkissa järjestetyssä 3D Print Design Show -tapahtumassa esiteltiin 3D-tulostimella tehtyjä innovaatioita. Näytteilleasettajien tuotteissa esiteltiin erityisesti käytännöllistä muotoilua. Yksi tapahtuman helmistä oli väriä vaihtavat kengät.

Väriä tai kuosia vaihtavat kengät eivät ole uusi keksintö. Stara uutisoi aiemmin myyntiin tulleista älykorkokengistä, jotka vaihtoivat väriä LED-valojen avulla. Nyt esittelyssä oli 3D-tulostimella tehdyt kengät.

Messuesittelijän mukaan kenkien väriä vaihtava ominaisuus on toissijainen, sillä se mikä kengistä teki erityisen, oli innovatiivinen pohjallinen. Netissä julkaistulla videolla esittelijä kertoi, että pohjallinen reagoi käyttäjän jalan painopisteisiin ja tukee erityisesti jalan heikoimpia osia kävellessä.

Sen ansiosta kenkien pitäminen tuntuu hyvältä. Kenkien värivalot ovat vain ulkonäöllinen ominaisuus, jonka uskotaan olevan tulevaisuuden trendi. Jää nähtäväksi koska valaistuija kenkiä alkaa näkyä Suomen katukuvassa.