Asunnosta kuului avunhuutoja – palolaitos teki odottamattoman löydön

Viihdeuutiset · Annika Kela

Idahon Canyon Countyssa sijaitsevassa taloyhtiössä oli syttynyt tulipalo. Palolaitos oli kutsuttu paikalle sammuttamaan liekkejä. Pihalla seisoskelevat naapurukset olivat varmoja, että kaikki naapurit oli onnistuttu evakuoimaan.

Sitten palomiehet kuulivat kuitenkin vielä avunhuutoja. Yhdestä asunnosta kuului hätäisiä huutoja: ”Apua! Tulipalo!”. Kun palomiehet ryntäsivät asuntoon sisälle, löysivät he sieltä ihmisten sijaan kaksi papukaijaa. Hätääntyneet linnut pelastettiin ja niille annettiin happea.

Papukaijojen hätähuutojen ansiosta ne pelastuivat onnettomuudesta ehjin nahoin, sillä muuten eläimet olisivat saattaneet jäädä huomioitta. Asunnossa ei ollut tulipalon syttyessä ihmisiä paikalla. Neuvokkaat papukaijat olivat onnistuneet pelastamaan itsensä huutamalla apua. Asiasta uutisoi NCB-uutiskanava.