Australiassa juhlittiin 420-kannabispäivää – sekavissa tunnelmissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australiassa juhlittiin kannabispäivää 20. huhtikuuta. Sydneyn kaupungintalon edustalla oli ihmisiä osoittamassa mieltään kannabiksen laillistamisen puolesta. Mielenosoituksessa oli useita toimittajia tekemässä juttuja, ja haastateltaviksi päätyi tällä kerralla melko värikkäitä ja sanavalmiita persoonia.

YouTubeen on julkaistu video kolmesta henkilöstä, jotka olivat mielenosoituksessa mukana. Yksi mies pidätettiin poltettuaan kannabista suoraan kaupungintalon edessä, mistä hänen tyttöystävänsä kertoi olevansa hyvin ylpeä.

Kolmas videolla näkyvä miespuolinen henkilö kertoi juhlineensa kannabispäivää jo useita kertoja tänään ja aikoi juhlia vielä ainakin kaksi kertaa loppupäivän aikana. Hän ilmeisesti saapuikin paikalle vain katsomaan, josko jollain olisi myydä hänelle kannabista.

Haastateltava ihmetteli tuohtuneena, miksi mielenosoituspaikalla kaupungintalon edustalla ei saa polttaa kannabista ja miksi ihmisiä pidätetään kannabispäivänä. Hän kertoi myös ottaneensa heroiinia, mutta se taisi osoittautua myöhemmin vitsiksi.