StaraTV Alpeilla: Villars, Sveitsi

Alpeilla Matkailu · Stara.fi

Alpes Vaudoises on usean hiihtokeskuksen muodostama suuri hiihtoalue Lounais-Sveitsissä, johon kuuluvat Villars-Gryonin ja Les Diableretsin. Gryon on rauhaisa pikkukylä ja Villarsin kylässä valmistetaan harvinaista valkoviiniä ja juustoherkkuja.

Villarsin asuu ympäri vuoden reilut 2.000 asukasta. Alppikylässä ovat vapaa-aikaansa viettäneet esimerkiksi näyttelijä Grace Kelly, Gary Cooper ja entinen F1-tähti Jacques Villeneuve. Villars kuuluu Ollonin viinilaaksoon, ja valkoviinin maku on hyvin mineraalinen ja hedelmällinen. Erityisesti se sopii kalan ja juustojen kera.

– Villars on perheiden suosiossa, sillä rinteet ovat helppoja ja laskemisesta voi nauttia lähes ympäri vuoden. Kesällä kylän täyttävät innokkaat golfarit, Villarsin pomo Lauren Michaud kertoi.

Villars, Kuva: Stara
Villars, Kuva: Stara
Villars, Kuva: Stara
Villars, Kuva: Stara