Laiskimuksesta kuntoilijaksi – näillä ohjeilla helposti alkuun!

Fitness · Annika Kela

Ammattilaisten laatima terveys- ja kuntoilusivusto Breakingmuscle on julkaissut ohjeet laiskoille ihmisille, jotka haluaisivat asteittain parantaa kuntoaan ja terveyttään. Laiskoille ihmisille kuntoilun alottaminen voi olla vaikeaa, sillä usein ihmiset laativat itselleen liian rankan kuntoilurutiinin ja mielenkiinto lopahtaa ensimmäisten vastoinkäymisten ilmaannuttua.

Sivuston ohjeilla laiskimus pääsee helppoon alkuun, josta suunta on eteenpäin kohti parempaa kuntoa ja terveyttä. Laiskoille tarkoitetut ohjeet on laatinut Tom Kelso, joka toimii tällä hetkellä poliisivoimien kuntovalmentajana St. Louisissa.

Kelso muistuttaa laiskimuksia, että viikossa on 168 tuntia, joka tarkoittaa 10.080 minuuttia. Jos tuntuu vaikealta löytää kolme kertaa viikossa 20 minuuttia kuntoiluun, niin kyseessä on silloin laiska ihminen. Kuntoilun ei tarvitse olla kuntosalilla käymistä, sillä liikuntaa saa jo arkisia askareita hoitaessa. Näillä Tom Kelson ohjeilla laiska ihminen pääsee hyvin alkuun.

1. Luovu hissin käyttämisestä ja valitse aina rappuset kuin mahdollista.

2. Pysäköi autosi kauemmaksi työpaikastasi ja kauppareissuilla pysäköi autosi kauemmas kaupasta.

3. Eliminoi yksi epäterveellinen herkku ruokavaliostasi.

4. Kävele 1,5 kilometriä kolme kertaa viikossa.

5. Korvaa limsat ja sokeriset mehut vedellä ja juo vettä runsaasti.

6. Juo kahvisi mustana ja välttele kermaisia ja sokerisia kahveja.

7. Jos teet istumatyötä, nouse tuolilta tunnin välein jaloittelemaan. Liiku lounastauoilla kävellen ja käyttäen rappusia ja venyttele.

8. Opettele syömään aamupalaa, sillä se käynnistää elimistön ja kulutat enemmän

9. Välttele epäterveellisiä välipaloja ja herkkuja. Ota töihin hedelmiä, vihanneksia ja pähkinöitä ja syö niitä säännöllisesti niin herkutteluntarve vähenee.