Mies myönsi huutelevansa naisten perään – väärällä hetkellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikassa naisten perään huuteleminen, vislaaminen ja pusuäänten tekeminen on melko yleistä. New Yorkin vilkkailla kaduilla ongelmaan haluttiin puuttua, koska naisten mielestä peräänhuutelu oli ahdistavaa ja epäkunnioittavaa.

Amerikassa naisten perään vislaamisesta ja ääntelystä käytetään termiä catcalling, koska naisille tehdään samanlaisia ääniä kuin eläimille. New Yorkin kaduilla oleviin tolppiin kiinnitettiin kylttejä, joissa on ihmisiä, kissoja ja rasti, joka kieltää naisten perään huutelemisen.

Toimittaja Patrick Jones oli haastattelemassa kyltin luona ihmisiä ja kyseli ohikulkijoilta, mitä mieltä he olivat catcalling-termillä kuvatusta naisten kutsumisesta. Vislaaminen oli miesten sekä naisten mielestä todella törkeää ja alentavaa, kunnes Jonesin haastateltavaksi tuli hieman omaperäisempi tyyppi.

Mies selittää itsevarmasti naisten alentamista vastaan olevalle toimittajalle, miksi hän pitää naisille vislaamisesta ja pusutteluäänten tekemisestä paljon. Miehen mielestä se saa naiset tuntemaan itsensä seksikkääksi.

Haastateltava vielä selventää, että jos nainen näyttää pelokkaalta hänet kannattaa päästää muutaman metrin päähän ennen kuin alkaa seuraamaan tätä äänten kanssa. Toimittaja on täysin pöyristynyt miehen selityksistä eikä voi uskoa todeksi sitä, että mies on tosissaan.