Sorsanpoikaset selviytymiskokeessa – reunakiveys pysäytti matkan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Keskustan vilinässä vaellellut sorsaperhe kohtasi haasteen ylittäessään tietä. Pienet poikaset eivät nimittäin päässeet jalkakäytävälle korkean kadun reunan takia. Emo jäi odottamaan poikasiaan ja tarkkaili, keksivätkö ne keinon päästä kadulle.

Pienet sorsanpoikaset kohtasivat pienimuotoisen selviytymiskokeen, jossa sinnikkyys ja älykkyys palkittiin. Emo vaakkui poikasille merkiksi, että niiden oli seurattava sitä. Yksitellen poikaset onnistuivat ponnistamaan jalkakäytävälle.

Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Yksi poikasista nousi käytävälle ja johdatti muut poikaset kadulle madalletun reunan kohdalta. Pienen poikasen älykkyys häikäisi paikalle sattuneet ihmiset. Kadulle nouseet poikaset kadottivat hetkeksi oikean suunnan ja erehtyivät luulemaan kuvaajaa niiden emoksi. Onneksi tuttu vaakkuminen herätti niiden huomion ja pian sorsaperhe jatkoi yhdessä matkaansa.