Onko mitään söpömpää kuin kameleontinpoikaset?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kameleontit ovat veikeän näköisiä matelijoita, jotka tunnetaan parhaiten niiden kyvystä vaihtee ihonsa väriä sulautuakseen paremmin ympäristöön. Liskoilla on muitakin erikoisia ominaisuuksia, kuten 360 astetta kääntyvät silmät ja tahmea pitkä kieli, jota ne käyttävät ötököiden saalistukseen.

They may be small enough to sit comfortably on a pencil or fingertip, but our new Veiled Chameleon hatchlings are…

Posted by Taronga Zoo on 10. maaliskuuta 2015

Australian Sidneyssä sjaitsevaan Tarongan eläintarhaan syntyi taannoin 20 pientä kameleontin poikasta. Eläintarha julkaisi lehdistötiedotteen ja sarjan kuvia, joista ilmenee kuinka pikkuruisia liskot todella ovatkaan.

Poikaset ovat päästä hännänpäähän mitattuna noin viiden senttimetrin pituisia, ja ne mahtuvat kokonsa puolesta hyvin istumaan esimerkiksi kynän tai sormen päälle. Kameleontit ovat tässä vaiheessa vielä kirkkaan vihreitä. Eläintarhassa työskentelevän Michael McFaddenin mukaan ne alkavat paljastaa todellista väriskaalaansa noin vuoden sisällä.