Hiiriongelma kodissa? Kännykkäsovellus tuo kissan paikalle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lontoossa on otettu testikäyttöön älypuhelinsovellus nimeltä Hiirien pyydystäjä. Sovelluksen avulla käyttäjä voi tilata kissan paikalle veloituksetta ja asunnossa majailunsa aikana viirusilmä pyrkii ratkaisemaan ongelman talossa vilisevien jyrsijöiden kanssa.

Idea sovellukseen syntyi alunperin löytöeläinkotien toimesta, sillä löytökissoille on vaikea löytää tilapäisiä koteja ennen varsinaista adoptiota. Niinpä eläintenhoitajat keksivät, että he alkavat markkinoida kissoja hiirien pyydystäjinä, joita voidaan lainata asiakkaille, joilla on kissalle tilapäistä tarvetta.

Älypuhelinsovelluksella on onnistuttu ratkaisemaan kaksi ongelmaa yhdellä kertaa. Ihmiset, jotka tarvitsevat kissojen palveluksia vain tilapäisesti majoittavat löytöeläinkotien kissoja. Joissain tapauksissa käyttäjät ovat viirusilmään niin tyytyväisiä, että haluavat tarjota sille pysyvän kodin. Eläintenhoitajat ovat muistuttaneet, että pelkästään kissan läsnäolo saa hiiriongelman kaikkoamaan.

Metro-lehden mukaan sovelluksen testaus on vielä kesken, mutta mikäli sillä saadaan aikaan hyviä tuloksia laajennetaan sen käyttöä varmasti tulevaisuudessa. Löytöeläinkotien sovellus Handy’s app on ladattavissa iOS ja Android -puhelimille.