Suomeen saapuva E-Type Staralle: ”Suomessa voin olla oma itseni”

Haastattelut Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvun eurodance-musiikki on noussut muutaman viime vuoden aikana ylivoimaisesti suosituimmaksi musiikkigenreksi, mistä osoituksena viime kesänä järjestetty ysärifestari We Love The 90’s myytiin loppuun. Yksi tapahtuman tähdistä, E-Type, keikkailee tänä keväänä ja kesänä jälleen Suomessa.

Stara soitti E-Typelle ja tiedusteli miehen kuulumisia. Ruotsista tavoitettu europoppari kertoi muun muassa miksi hänet on koko uransa ajan tunnettu artistipiireissä erityisen vauhdikkaana juhlijana, joka ei sylje lasiin eikä kieltäydy jatkobileistä.

– Kun ensimmäinen singleni Set The World on Fire nousi hitiksi, niin minulle tuli tunne, että menestys ei kestä kovin pitkään. Päätin ottaa siitä kaiken irti, koska olisin voinut pian joutua palaamaan tavalliseen tylsään työhön, E-Type kertoi Staralle.

– Päätin siis juhlia niin pitkään kuin kykenen, ja nyt siitä on kulunut jo 20 vuotta. Jonain päivänä se voi kuitenkin loppua, joten otetaan lisää. Suurin osa parhaista ystävistäni on muusikoita ja he soittavat jotain instrumenttia. Siksi minulla on aina ollut osa parhaista ystävistäni mukana kiertueilla, joten bileet kuuluvat siihen asiaan.

E-Type esiintyy 15. toukokuuta Tampereen Ilonassa ja 16. toukokuuta Helsingin The Circus -klubilla. Poptähti on koko uransa ajan ollut erityisen suosittu Suomessa, ja maamme keikkalavat ja festarit ovat tulleet hänelle tutuiksi. Parasta Suomessa on kuitenkin avoin ja välitön fanijoukko.

– Minulla on ollut monia todella upeita keikkoja Suomessa myös aivan viime vuosina. Viime vuonna meillä oli minikiertue, joka oli todella todella upea. Monilla pienillä klubeilla ihmiset ovat ystävällisiä ja he osaavat pitää hauskaa, E-Type kertoi.

– Suomalaiset ja ruotsalaiset eivät tee julkkiksesta numeroa. Paitsi juovuksissa, jolloin he tietenkin huutavat. Tavallisesti ihmiset ovat kohteliaita ja ujoja, eivätkä niin päällekäyviä kuin monissa muissa maissa. Kun menen itse katsomaan suurilla festareilla muiden keikkoja, niin tottakai jotkut tunnistavat ja kirkuvat, mutta Suomessa voin olla oma itseni. Minulla on paljon hyviä muistoja Suomesta.