Motoristi kuoli törmättyään ylinopeudella nopeuskameran kylttiin

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Moottoripyöräilijä menehtyi äskettäin välittömästi menettäessään ajoneuvonsa hallinnan. Mies oli ajanut ylinopeutta ja menettänyt ohitustilanteessa pyöränsä hallinnan, minkä seurauksena hän iskeytyi kylttiin, joka varoittaa liikennettä valvovista ylinopeuskameroista.

43-vuotias oli kokenut moottoripyöräilijä ja ajanut tuttua reittiä töistä kotiin. Hän oli ryhtynyt ohittelemaan autoja ajamalla 130 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa nopeusrajoitus oli sata kilometriä tunnissa. Miehen edellä ajanut auto lähti yllättäen ohittamaan edellään ajavaa autoa, minkä vuoksi motoristi joutui painamaan jarrun pohjaan.

Miehen ohittamat kuskit olivan Metro-lehden mukaan huutaneet miehelle varoittavia sanoja ennen kuin onnettomuus tapahtui. Äkkijarrutuksen myötä motoristin pyörä lähti heittelehtimään ja mies lensi sen päältä osuen suoraan nopeuskamerasta varoittavaan kylttiin kohtalokkain seurauksin.