Koulu lopetti seksivalistuksen – johti klamydia-epidemiaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seksivalistuksen taso herättää toisinaan keskustelua myös Suomessa, mutta meillä asiat ovat paremmin kuin monissa muissa maissa. Teinien välinen seksi on niin suuri tabu esimerkiksi monissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, että valistus asian tiimoilta jää monissa tapauksissa lähes olemattomaksi.

Nyt pieni teksasilainen Cranen lukio on noussut otsikoihin sukupuolitautiepidemian merkeissä. Paikallisen KOSA-televisiokanavan uutisten mukaan osavaltion terveysministeriö on varoittanut vanhempia klamydian leviämisestä koulun 300 oppilaan keskuudessa. Klamydiatapauksia on ilmennyt vähän ajan sisällä jopa 20 kappaletta.

Vähemmän yllättäen Cranen lukion opinto-opas paljastaa, ettei seksivalistus kuulu koulun opetussuunnitelmaan nopeaa seksuaalikasvatuksen kurssia lukuunottamatta. Koululautakunta päätti vuonna 2012 kehottaa nuoria kieltäytymään seksistä avioliittoon asti, sen sijaan että heille opetettaisiin esimerkiksi ehkäisyvälineiden käytön tärkeydestä. Raw Story -lehden mukaan myös Teksasin laki määrää valistuksen keskittyvän muita asioita enemmän seksistä pidättäytymisen edistämiseen.