Mies kaatoi ilmaisen kahvikupin päälleen – haastoi Starbucksin oikeuteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalainen mies on haastanut Starbucks-kahvilan oikeuteen siitä, että kuuma kahvi poltti hänen vartaloonsa palovammoja. Tapaus sattui vuonna 2012, kun mies oli poikennut kahvilassa kesken työpäivänsä.

Paikallisella kahvilalla oli tapana tarjoilla viranomaisille ilmaiset kahvit, joten poliisina työskentelevä Matthew Kohr ei joutunut maksamaan kahvista penniäkään. Kahvilan työntekijä valmisti kahvin ja ojensi sen Kohrille. Epähuomiossa kahvikupin kansi oli huonosti kiinnittynyt ja se irtosi, kun poliisi kallisti kuppia.

Kansi putosi maahan ja kahvit kaatuivat suoraan miehen syliin. Sen seurauksena poliisi sai palovammoja, jotka vaativat sairaalahoitoa. Kahvila pahoitteli vahinkoa, mutta se ei miehelle riittänyt. Matthew Kohr haastoi Starbucksin oikeuteen ja hän vaatii 45.000 euron korvauksia vammoista ja henkisestä kärsimyksestä.

Palovammoista parantuminen vaati veronsa ja mies alkoi kärsiä stressistä. Myöhemmin Kohrilla todettiin Chronin tauti, jonka hän uskoi olevansa seurausta pitkittyneestä stressistä. Mies totesi, että hänen terveydentilansa heikentyminen oli kahvilaonnettomuuden seurausta. Metro-lehden mukaan oikeudenkäynti on vielä kesken, joten tuomio ei ole vielä selvillä. Yhdysvaltalaisen tuomioistuimen tuntien, miehellä voi olla hyvät mahdollisuudet saada vaatimansa korvaukset kahvilayritykseltä.