Rocktähden kuva varastettiin mainoksiin – suhdeapua Iranissa ja kipulääkettä Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Radiohead lukeutuu nykyajan arvostetuimpiin vaihtoehtorock-yhtyeisiin. Yhtye viettää parhaillaan taukoa, mutta Radioheadin nokkamies Thom Yorke on työstänyt uutta musiikkia Atoms For Peace -yhtyeen riveissä muun muassa Red Hot Chili Petppers -basisti Flean kanssa.

Iranilaiset ja venäläiset Radiohead-fanit ovat hämmästyneet muusikon kasvojen ilmestyttyä yllättäviin mainoksiin. Iranissa Thom Yorken kasvot koristavat miesten avio- ja seksiongelmia käsittelevän kirjan kantta, kun taas venäjällä ne on liitetty päänsäryn ja unettomuuden hoitoa mainostaviin kyltteihin.

Radiohead-vokalistin kasvoja on käytetty mainoksissa mitä todennäköisemmin ilman asianosaisen lupaa. Jää epäselväksi, miksi juuri Thom Yorken kasvot on valittu mainoksiin. Ehkäpä mainostajien mielestä miehen jokseenkin alakuloiselta vaikuttava olemus on mitä sopivin mainostamaan ihmissuhdeongelmiin ja päänsärkyihin liittyviä tuotteita.