95-vuotiaan sotaveteraanin pihaan ilmestyi miesjoukko Porissa – sitten alkoi tapahtua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen sunnuntaina Suomessa vietettiin Kaatuneiden muistopäivää Suomen sodissa ja rauhanturvatehtävissä menehtyneiden kunniaksi. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa lähti leviämään nopeasti kertomus Porista, jossa erään sotaveteraanin pihaan ilmestyi yllättäen joukko miehiä. Tarina on sittemmin koskettanut kymmeniätuhansia suomalaisia.

Porilainen Hannu Neva julkaisi Facebookissa kuvia, joiden yhteydessä hän kertoi poikkeuksellisesta tapahtumasta kotinsa naapurissa asuvan sotaveteraanin pihamaalla. Paikalle nimittäin ilmestyi joukko pohjalaisia miehiä.

– Aamupäivällä naapurin, 95-vuotiaan sotaveteraanin, pihaan tupsahti iso miesjoukko. Autonpesun lomassa seurasin, mitä tapahtuu. Pian rupesi ruohonleikkuri käymään ja miehet hajaantuivat eri tehtäviin. Pihan kevätkunnostus alkoi toden teolla. Kyseessä oli Luontoveljet, Suomi -niminen äijäryhmä, joka tarjoaa ilmaispalvelujaan sotaveteraaneille, Hannu Neva kirjoitti Facebookissa.

– Miehet olivat etelä-Suomesta ja Pohjanmaalta. Yhtään porilaista ei ollut joukossa. Tarjosin oman ruohonleikkurini vielä apuun, ja pianhan tuli selvää jälkeä. Hatunnosto koko joukolle. Kysyessäni vielä toiminnasta Nurmon Jymyn puserossa ollut ryhdikäs pohjalainen totesi lyhyesti: ”Maksamme vähän velkaa”.

Aamupäivällä naapurin, 95-vuotiaan sotaveteraanin, pihaan tupsahti iso miesjoukko. Autonpesun lomassa seurasin, mitä…

Posted by Hannu Neva on 16. toukokuuta 2015

Katso päivitys tästä.