Mies palkattiin kannabis-kriitikoksi – arvostelee huumelaatuja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalainen Jake Browne on valittu Denver Post -lehden viralliseksi kannabis-kriitikoksi. Siinä missä kuluttajat haluavat lukea hyvien viinien ja ravintoloiden asiantuntijoiden arvosteluita, on myös kannabiksen kuluttajalähtöiselle asiantuntemukselle ollut kysyntää. Nyt siihen kysyntään on vastattu.

Browne nimittäin kirjoittaa viikoittain Denver Post -lehteen kannabis-arvosteluita. Miehen työtehtäviin kuuluu laillisen kannabiksen polttaminen ja kokemuksen arvioiminen. Viikoittain hän arvioi eri lajikkeita ja laatuja ja suosittelee niitä oman kokemuksensa perusteella. Mies kertoi Washington Post -lehdelle, että sen lisäksi hän arvioi kannabiksen ulkonäköä, hajua ja makua, eikä vain vaikutusta.

Brownen arvostelut ovat aiheuttaneet suurta hilpeyttä Denver Post -lehden lukijoissa, sillä miehen arvosteluista ei kielikuvia tai mielikuvitusta puutu. Eräässäkin arvostelussa mies kuvaili kannabista sanoilla: ”Se on kuin joulukuusi, joka on riisuttu sipulimaisista koristeista”. Kannabiksen laillistumisen myötä on todennäköistä, että kannabis-kriitikoiden virkoja aukenee tulevaisuudessa enemmän.