Risteyilyalus pimeni Bermudan kolmiossa – ajelehti koralliriuttaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Risteilyalus Norwegian Dawnilla koettiin kauhun hetkiä, kun aluksen ohjausjärjestelmään tuli yllättävä vika Bermudan kolmiossa. Risteilyalus pimeni yllättäen ja ajautui pois kurssiltaan. Pian sen jälkeen alus koki pohjakosketuksen koralliriutassa ja jäi pohjasta kiinni.

Risteilyaluksessa oli tapahtumahetkellä kyydissä 3.502 matkustajaa miehistöineen. Daily Mail -lehden mukaan alus onnistuttiin irroittamaan riutasta hinaajien avulla. Nousuveden ansiosta hinausoperaatio onnistui ja pian myös aluksen järjestelmät alkoivat toimia.

Monet ovat spekuloineet, että aluksen häiriöt johtuivat Bermudan kolmion mystisistä voimista ja magneettikentästä. Risteilyaluksen kapteeni on kertonut, että tapaukseen ei liittynyt mitään yliluonnollista, vaan kyseessä oli satunnainen häiriö järjestelmässä. Karille ajosta ei aiheutunut risteilyalukselle vaurioita, eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa. Matkanteko lykkääntyi tapauksen vuoksi, mutta alus lopulta saapui turvallisesti määränpäähänsä Bostoniin.