Seuraava Mad Max jo suunnitteilla – nimi ja käsikirjoitus valmiina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joutomaita koluava Mad Max teki viime perjantaina paluun elokuvateattereihin 30 vuoden poissaolon jälkeen. Tom Hardyn tähdittämä Mad Max: Fury Road sai lämpimän vastaanoton kriitikoilta, ja se tuotti ensi-iltaviikonloppunaan maailmanlaajuisesti 110 miljoonaa dollaria.

Ohjaaja George Miller on peräti 70-vuotias, mutta hän suunnittelee jo seuraavaa Mad Max -elokuvaa. Mies paljasti The Q&A with Jeff Goldsmith -podcastissa kirjoittaneensa jo sarjan seuraavan, Mad Max: The Wasteland -nimisen osan käsikirjoituksen sekä novellin, joka toimisi kolmannen uuden elokuvan pohjana.

Mad Max: Fury Road oli työn alla noin 15 vuoden ajan. Alunperin vuonna 2001 kuvattavaksi suunnitellun elokuvan pääroolissa olisi nähty alun perin Mel Gibson, mutta hän jättäytyi projektista. Ennen Tom Hardyn mukaantuloa rooliin kaavailtiin The Daily Beast -sivuston mukaan näyttelijä Heath Ledgeriä, joka kuitenkin menehtyi traagisesti vuonna 2008.