Karmiva näky Ämmässuon kaatopaikalla: ”Veti jätkät kyllä hiljaiseksi”

Ohhoh! · Jocka Träskbäck

Suomessa edesmenneitä lemmikeitä käsitellään pääasiassa arvokkaasti, sillä monet koirat, kissat ja muut pieneläimet haudataan ja merkittävä osa jopa tuhkataan. Eläinten käsittely kuitenkin vaihtelee suuresti, ja ikävä kyllä ajoittain ilmenee myös aivan toisenlaisia tapauksia.

Nyt Ari Ruostepuro on julkaissut Facebookissa valokuvan, joka ikuistettiin eilen Espoon Ämmässuon kaatopaikalla. Biojätettä kaatopaikalle vieneet Ruostepuro ja Ville Linneo huomasivat yllättäen karmivan näyn keskellä jätekasoja, sillä siellä makasi kuollut hevonen täysin taivasalla hautaamatta ja täysin peittelemättä. Miehet ikuistivat tilanteen kuvaan, joka aiheuttaa parhaillaan tyrmistystä sosiaalisessa mediassa.

Käytiin eilen noin klo. 14.00 ämmässuon kaatopaikalla Ville Linneon kanssa viemässä kaivantoon biojätettä ja tämä oli vastassa. Veti jätkät kyllä hiljaiseksi. Kuvastaa hyvin miten ihminen esineellistää luontoa. Kun ei enää palvele sen voi heittää kaiken muun paskan joukkoon. Täysin moraalitonta toimintaa ja myös laitonta. Kun kävimme vastaanotto tiskillä ilmoittamassa asiasta siellä leviteltiin käsiä ja ilmoitettiin että otamme myös hevosia vastaan. Kiitos moraaliton hevosen ex omistaja kiitos ämmässuo olisin pärjännyt ilman tätä näkyä. Kuvan otti Ville Linneo.

Staran saamien tietojen mukaan hevosen jättäminen kaatopaikalle hautaamatta on ollut todennäköisesti laitonta. Kuollut hevonen tulee joko toimittaa käsittelylaitokseen tai hyväksyttyyn polttolaitokseen. Hevosen voi myös toimittaa eläinten hautausmaalle tai kaatopaikalle erityisjätteenä, mutta sivutuoteasetuksen mukaan ruho täytyy haudata silloin vähintään 1,7 metrin syvyyteen. Kuvassa nyt nähtävää hevosta ei ole kuvan perusteella edes yritetty haudata.

Käytiin eilen noin klo. 14.00 ämmässuon kaatopaikalla Ville Linneon kanssa viemässä kaivantoon biojätettä ja tämä oli…

Posted by Aki Ruostepuro on 21. toukokuuta 2015

PÄIVITYS: Ämmässuon sijainti korjattu Helsingistä Espooksi.