Kuskilla aivot narikassa? Tukki tien paloautolta

Autot Viihdeuutiset · Annika Kela

Monet ovat varmasti joskus kohdanneet liikenteessä autoilijoita, joiden liikennesääntöjen tuntemuksessa on hämmentäviä aukkoja ja ajotaidoissa puutteita. Tällaisesta tilanteesta on saatu ällistyttävä esimerkki videolle.

Liikenteen vilinässä eräs kuski nimittäin tukki tien autollaan hälytysajossa olevalta paloautolta. Metro-lehden mukaan tilanne taltioitui sivusta seuranneen kameralle. Hän oli kuvannut paloauton saapumisen liikennevaloihin ja kuvaajan hämmästykseksi edessä oleva auto ei tehnyt sille tilaa.

Jokainen tietää, että tulipalon sattuessa henkien pelastaminen saattaa olla kiinni sekunneista. Tässä hämmentävässä tilanteessa pelastuslaitos menetti useita elintärkeitä sekunteja törttöilevän autonkuljettajan takia.

Onneksi muut autoilijat ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja poistui pikimiten paloauton edestä. Jos olemassa olisi Vuoden idiootein autokuski -palkinto, se menisi varmasti videolla nähdyn vihreän Skodan omistajalle.