Mies elää pavuilla ja perunalastuilla – lääkäri totesi terveeksi

Terveys · Annukka Heikkilä

Gary Watkinsonia voidaan kutsua tosielämän Mr Beaniksi, sillä hän elää käytännössä pelkillä pavuilla. Watkinson syö papuja aamiaiseksi, lounaaksi ja päivälliseksi. Kuultuaan uutisen 22-vuotiaasta tytöstä, joka kuoli noudattaessaan samanlaista ruokavaliota, Watkinson päätti mennä kokonaisvaltaiseen terveystarkastukseen.

25-vuotias mies on elänyt lähes kokonaan pelkillä pavuilla niin kauan kun hän pystyy muistamaan. Välillä Watkinson lisää aamiaisella papuateriaansa paahtoleivän ja illallisen yhteydessä perunalastuja, mutta muuten hän elää pelkillä purkkipavuilla. Mikä tahansa merkki ei kelpaa vaan papujen tulee olla Branston-merkkisiä.

Mies oli melko ihmeissään kuultuaan, että hän on täysin terve. Metro-lehti kertoo terveysasiantuntija Yvonne Waken kommentoineen, että toistaiseksi mies selviää pelkillä pavuilla. Hän saa niistä paljon kuitua ja perunalastuista tarvitsemaansa rasvaa, joten hän pystyy elämään. Vitamiinien puutos saattaa kuitenkin myöhemmin ilmetä väsymyksenä ja erilaiset kausittaiset taudit alkavat vanhemmiten tarttumaan helpommin.