Kätevä kukkienhoitovinkki – virtsaa kasveihin!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pusikkoihin virtsaamista pidetään yleisesti melko paheksuttavana, eikä virtsa tee hyvää puutarhaan istutetuille kasveillekaan. Nyt on kuitenkin löytynyt todisteita siitä, että leikkokukkia sisältävissä maljakoissa ihmisen virtsasta on hyötyä.

Metro-lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan aspiriinin ja ihmisen virtsan yhdistelmä aiheuttaa leikkokukissa reaktion, joka saa ne säilymään maljakossa jopa kaksi kertaa pidempään. Puutarhaan istutetut kasvit alkavat niiden omassa maaperässä hyödyntämään virtsasta pelkästään haitallisia aineita, minkä vuoksi maahan istutettuihin kukkiin ei saisi virtsata.

Jos siis haluaa halvan marketista ostamansa kukkakimpun säilymään huomattavasti pidempään maljakossa, kaikki tarvittavat ainesosat sen säilymiseen löytyvät melko läheltä jokaista ihmistä. Aspiriinin ja virtsan yhdistelmästä saattaa tosin koitua kodin sisätiloihin epämiellyttäviä hajuhaittoja.