Nintendon pelikaseteista taskumatteja – tässä on tyyliä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nintendo Entertainment System -pelikonsoli jätti lähtemättömän vaikutuksen sen äärellä varttuneeseen sukupolveen. Tämä näkyy hyvin internetin design-kulttuurissa, joka ammentaa paljon vaikutteita ja materiaaleja klassisesta 8-bittisestä konsolista ja sen peleistä.

Matt Cornell -niminen mies on perustanut Ink Whiskey -yrityksen, jonka erikoisalaa ovat omalaatuiset taskumatit. Alkoholijuomille tarkoitetut piilopullot muistuttavat nimittäin hämmästyttävän paljon 8-bittisen Nintendon pelikasetteja.

Myös pelikasettien etiketit muistuttavat todellisten pelien vastaavia. Tunnettujen pelien nimet on kuitenkin muutettu alkoholijuomiin viittaaviksi. Esimerkiksi Final Fantasy on nyt Fine Ale Fantasy, Tetris on Tetriquilla ja Castlevania on Castle-vodka.

Pelikasetin näköisiä taskumatteja myydään Ink Whiskeyn kotisivuilla 20 dollarin kappalehintaan. Festareiden järjestysmiehille ei tosin välttämättä mene läpi se, että väität kantavasi alueelle 8-bittisen Nintendon pelejä ihan muuten vain.