Hitler-jäätelö lanseerattiin Intiassa – herättää närää länsimaissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Intiassa matkustaneet länsimaalaiset ovat järkyttyneet paikallisten jäätelömyyjien kaupittelemista tuuteista. Jäätelömerkki kantaa nimeä Hitler, ja myös sen paketeissa ja etiketeissä nähdään natsi-Saksan diktaattorin kuva.

Kuvat Hitler-jäätelöstä ovat levinneet nopeasti sosiaalisessa mediassa. Tapaus on herättänyt raivoa erityisesti Saksassa, jossa natsismiin viittaavat asiat ovat edelleen tabuja. Saksalainen Bild-lehti kuvaili Hitler-jäätelöä makaaberiksi mainostempuksi. Intian Hitler-jäätelö selittyy sillä, etteivät diktaattori ja hänen hirmutekonsa ole monien Aasian maiden asukkaille lähellekään niin tuttu aihe kuin länsimaalaisille.

Daily Mail -lehden mukaan esimerkiksi Intian koulujen historianopetuksessa natseja tai holokausteja ei juurikaan käistellä. Länsimaisten ihmettelyä ovat aikaisemminkin herättäneet muun muassa Intian Ahmedabadissa sijaitseva Hitler-vaatekauppa ja indonesialainen natsiaiheinen Soldatenkaffee-baari.