Lentokoneen lähtö viivästyi – kapteeni tilasi matkustajille pizzaa!

Matkailu · Annika Kela

Huono lentosää oli estänyt Delta-lentoyhtiön koneen lähtemisen Philadelphiassa sijaitsevalta kentältä. Kone oli nimittäin joutunut jäämään lähtöportille odottelemaan sään paranemista lähtöluvan saamiseksi. Lennon viivästyminen muutamilla tunneilla sai lentomatkustajat turhautumaan.

Ennen kuin tilanne ehti äityä pahemmaksi, puuttui lentokapteeni asiaan. Mies nimittäin tilasi lentokoneeseen pizzaa piristääkseen matkustajien mieltä. Matkustajat olivat hämillään, kun koneen viereen ajoi kuljetusajoneuvo, joka sisälsi laatikoittain Pizza Hut -toimituksia.

Lentoemot kantoivat syliensä täydeltä pizzalaatikoita koneeseen ja jokainen matkustaja sai haluamaansa pizzaa lähtöä odotellessa. Matkustajien ottamat kuvat ovat lähteneet leviämään sosiaalisessa mediassa ja Delta-yhtiön kapteenin tekoa on ylistetty.

Hauskasta ideasta huolimatta kapteenin keksintö ei ollut omaperäinen, sillä myös muilla Delta-yhtiön lennoilla on sovellettu vastaavaa keinoa lepytellä asiakkaita. Myös Stara uutisoi aiemmin Frontier Airlinesin toimineen samalla tavalla. Vaikuttaisi siltä, että ilmainen pizza on varsin tehokas keino pitää matkustajat tyytyväisinä.