Huolestuttava villitys leviää – nuoret ottavat yhteyttä demoniin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisnuorten keskuudessa on viime päivinä levinnyt uusi villitys, joka on saanut runsaasti näkyvyyttä myös sosiaalisessa mediassa. Kyseessä on eräänlainen leikkimielinen rituaali, jossa osallistujat yrittävät saada yhteyden Charlie-nimiseen demoniin.

Niin kutsutun Charlie Charlie -haasteen valmistelu on yksinkertaista. Pelaajat jakavat paperin kynällä neljään osaan, joissa kahdessa lukee ”kyllä”, ja kahdessa ”ei”. Tämän jälkeen paperin päälle asetetaan kaksi kynää ristin muotoon. Lopulta pelaajat lausuvat loitsun, jolla Charlieen pitäisi saada yhteyden.

– Charlie, Charlie, oletko siellä? Charlie, Charlie, voitko leikkiä?, pelaajat toistavat.

Tämän jälkeen kynät liikkuvat itsekseen, ja Charlien pitäisi antaa vastauksen kysyjille. Pelin päätteeksi osallistujien täytyy pyytää henkeä poistumaan, mikäli eivät halua sen jäävän asumaan kotiinsa. Charlie Charlie -haaste on siis hieman kuin yksinkertaistetumpi versio spiritismistä tai amerikkalaisten suomisita Ouija-laudoista.

Charlie Charlie -haasteen juurien väitetään olevan meksikolaisessa kulttuurissa. BBC-uutissivuston mukaan tämä tuskin pitää paikkansa, siillä meksikolainen kansanperintö ei kuitenkaan tunne Charlie-nimisiä demoneita tai jumalia.

Sille, miten Charlie Charlie -peli toimii, on olemassa Independent-lehden mukaan melko tylsä ja arkipäiväinen selitys. Päällekäin ristiin asetetut kynät eivät liiku niinkään demonisten voimien avulla, vaan puhtaasti painovoiman vaikutuksesta.