Sukupuolitauti paljastui syövän viholliseksi – uusi hoitokeino löytyi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihosyöpää vastaan on löydetty uusi hoitokeino, jossa käytetään apuna herpestä. Geneettisesti muunnellusta herpesviruksesta on saatu syöpään niin tehokas hoito, että se on todistettavasti toiminut jopa kuolettavien syöpäasteiden kohdalla.

Professori Kevin Harringtonin tekemässä tutkimuksessa tutkittiin 436 potilasta, joilla oli vakava ihosyöpä. Harrington sanoi, että potilailla oli eriasteisia ihosyöpiä ja melanooman esiintymiä. Potilaiden mukana oli myös sellaisia, joiden melanoomasta alkanut syöpä oli lähtenyt leviämään jo keuhkoihin ja maksaan asti.

Jokainen potilas sai Amgen-yrityksen valmistamaa T-VEC -nimistä lääkettä pistoksena joka toinen viikko puolentoista vuoden ajan. Kolmannen ja neljännen asteen melanoomaa sairastaneet elivät noin 3,5 vuotta ja noin kymmenen prosenttia potilaista parantui syövästä täysin.

T-VEC odottaa tällä hetkellä hyväksyntää, mutta lääkkeen uskotaan läpäisevän kaikki tutkimukset ja The Guardian -lehden mukaan lääke tulee luultavasti viimeistään vuoden sisällä hyväksytyksi Amerikassa ja pian sen jälkeen myös Euroopassa.