Mullistava suomalaiskeksintö kännyköihin: ”Räjäytti pankin!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara kertoi vuosi sitten mullistavasta suomalaisesta ASMO-kännykkälaturista, joka voi säästää maailmassa sähköä jopa kahden ydinvoimalan verran. Nyt tuote on saatu esiteltyä IndieGoGo-palvelussa, jossa se sai välittömästi valtavan suosion.

– ASMO-laturin Indiegogo kampanja saavutti tavoitteensa vain yhdeksässä tunnissa! Kampanja kestää kaiken lisäksi vielä 31 päivää. Nyt ponnistetaan pohojosesta, idean isä Asmo Saloranta kommentoi menestystä Staralle.

ASMO
ASMO

Yksi kännykkälaturi kuluttaa vuodessa sähköä 8.000 wattituntia, jolla määrällä voisi pitää kotona valoja päällä kuukauden tai keittää 80 pannullista kahvia. ASMO-laturi poistaa ylimääräisen virrankulutuksen, sillä se kuluttaa ainoastaan silloin, kun puhelin on kytkettynä siihen. Sähkönsäästön lisäksi ASMO on paloturvallinen toisin kuin perinteiset kännykkälaturit.

Oululainen Asmo Saloranta ryhtyi kehittämään ASMO-laturia kolme vuotta sitten, kun hänen vaimonsa lapsuudenkoti tuhoutui täysin kännykän laturista syttyneessä tulipalossa. Suuret kännykkävalmistajat ovat jo aiemmin yrittäneet kehittää vastaavan laturin, mutta huonolla menestyksellä.

ASMO
ASMO