Jack Blackin avunpyyntö Ugandasta: ”Kestämättömän vaikea tilanne”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useista komedioista tunnettu ja hauskana miehenä pidetty Jack Black otti osaa Red Nose Day -hyväntekeväisyyspäivään. Red Nose Day -päivä on samankaltainen kuin Nenäpäivä Suomessa. Tarkoitus on kerätä kyöhien maiden lapsille rahaa kevyen viihteen ja hassuttelun merkeissä, mitä kuvastaa Nenäpäivän tunnuksena Suomessa toimiva punainen pellenenä.

Jack Black lähetettiin Ugandaan, jossa hän sai tutustua 12-vuotiaan pojan elämään. Felix-niminen poika kertoi Blackille elämästään kadulla. Felix on yksin, asuu kadulla ja kerää työkseen muovia kaduilta saadakseen ruokaa. Felixin unelma monien muiden ugandalaisten lasten tavoin on päästä käymään koulua.

Black herkistyy, kun hänen tiensä eroavat Felixin kanssa. Black näkee, mihin poika asettuu nukkumaan kivi tyynynään. Poika oli siinä uskossa, että hänellä on mahdollisuus lähteä Blackin mukaan, mikä särkee katsojan sydämen Blackin kertoessa, että asia ei ole niin.