Yllättävä tutkimustulos: Miehet puhuvat enemmän kuin naiset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleisesti uskotaan, että naiset ovat puheliaampia kuin miehet. Naiset saattavatkin puhua paljon, kun ryhmässä on pelkkiä naisia, mutta tilanne on täysin päinvastainen silloin, kun miehiä on paikalla. Seurueessa, jossa on sekä miehiä että naisia miehet ovat tutkitusti enemmän äänessä.

Princeton University -yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan uskomusten vastaisesti naiset eivät puhu enemmän kuin miehet. Metro-lehden mukaan miehet puhuvat enemmän kuin naiset, vaikka huoneessa olisi 60 prosenttia naisia ja 40 prosenttia miehiä.

Sosiaalisessa tilanteessa naisia tulisi olla neljä yhtä miestä kohtaan, että he puhuisivat enemmän kuin miehet. Miehiä ja naisia sisältävissä ryhmissä miehet olivat sekä puheliaampia että itsevarmempia ja hoitivat suurimman osan puhumisesta. Miehet puhuvat tutkimusten mukaan myös enemmän yliopistoissa, laboratorioissa, luokkahuoneissa ja kokouksissa, joten uskomus naisten puheliaisuudesta näyttäisi olevan rikottu.