100 000 antilooppia kuollut yllättäen – tutkijat täysin ymmällään

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Tutkijat ovat ihmeissään siitä, miten noin 121.000 antilooppia on kuollut Kazakstanissa vain muutaman viikon aikana. Lajina saiga-antiloopit ovat kestäneet monia eri aikakausia ja ilmastonmuutoksia, ja oli aikoinaan kuolla sukupuuttoon metsästyksen ja elinympäristön häviämisen vuoksi.

Tällä hetkellä Kazakstan suojelee saiga-antilooppia, mutta siitä huolimatta kuolleisuus on korkeammalla kuin ennen. Metro-lehden mukaan kuolleisuus lähti räjähdysmäiseen nousuun 10. toukokuuta, jolloin antiloopit alkoivat menehtymään laumoittain ilman syytä.

Muutaman viikon aikana saiga-antilooppeja on kuollut yli 121.000. Kazakstanin Maatalousministeriön Erlan Nysynbaev kommentoi, että tämän luokan kuolleisuutta on kivuliasta seurata vierestä. Antiloopit ovat kuolleet äkillisiin hengitystieongelmiin ja äärimmäiseen ripuliin, joiden alkuperää tai aiheuttajaa ei tiedetä.

Kazakstanin avaruusjärjestö on kommentoinut, että ei näe eläinten äkillisen kuolleisuuden liittyvän Venäjän avaruusrakettien laukaisuihin, joita on tehty samalla alueella. He eivät voineet myöskään sulkea sitä mahdollisuutta pois, koska laukaisut ja kuolleisuus ovat tapahtuneet pienen ajan sisällä toisistaan.