Lontoo sakottaa kodittomia: 1370 euron sakko kadulla nukkumisesta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lontoon kaupunki on hiljattain ottanut käyttöön sakotuskäytännön, jolla pyritään siistimään keskustan katukuva kodittomista. Kaupunki nimittäin sakottaa kodittomia, jotka viettävät aikaansa tai nukkuvat lähellä turistinähtävyyksiä.

Pahimmillaan sakko on 1370 euron suuruinen. Kodittomia auttavat järjestöt ovat olleet päätöksestä raivoissaan, samoin kaupungin asukkaat. Sen lisäksi lontoolaiset ovat ihmetelleet, miten kaupunki luulee kodittomien voivan maksavan sakkoja ylipäätään.

Kodittomista tehdään uudella päätöksellä rikollisia, sillä mikäli he eivät kykene maksamaan sakkoa, joutuvat he suorittamaan maksun yhdyskuntapalvelun avulla tai vankilatuomiolla.

Oxfordin kaupunki teki taannoin samanlaisen päätöksen, joka lopulta kumottiin asukkaiden vaatimuksesta. Päätöstä vastusti yli 72.000 ihmistä adressin muodossa. Metro-lehden mukaan toistaiseksi Lontoon kaupunki ei ole kumonnut erikoista ja röyhkeää sakotuskäytäntöään.