Kirurgit siirtäneet 1 000 päätä jyrsijältä toiselle – seuraavina apinat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Arvostettu kiinalaiskirurgi Xiaoping Ren on tehnyt hiirille päänsiirtoleikkauksia vuodesta 2013 asti. Tähän mennessä mies on operoinut yli 1.000 hiirtä ja pitkien seurantajaksojen jälkeen Ren on ylpeänä ilmoittanut, että nyt on turvallista todeta, että operaatiot ovat onnistuneet.

Hiiret, joiden päät on siirretty toiseen kehoon ovat selvinneet leikkauksesta ja ovat elossa. Wall Street Journalin mukaan seuraavana vuorossa ovat apinat. Xiaoping Ren on erittäin optimistinen apinoiden leikkausten suhteen ja uskoo onnistuvansa operaatioissa.

Apinoille tehdyt leikkaukset antavat osviittaa siitä, voisiko päänsiirtoleikkaus jonain päivänä onnistua myös ihmiselle. Venäläiskirurgi on ilmoittanut suorittavansa päänsiirtoleikkauksen vapaaehtoiselle potilaalle Valery Spiridonoville.

Stara kertoi aiemmin miehen hurjasta operaatiosta, joka on kauhistuttanut ihmisiä ympäri maailmaa. Miehen pää siirretään toiseen vartaloon vuoden 2016 alussa. Tutkimus hiirten kanssa osoittaa, että mahdottomalta kuulostava leikkaus saattaa ehkä jopa onnistuakin.