Pyhimys tekee paluun Blockfesteillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pyhimys tekee paluun soolorintamalle neljän vuoden tauon jälkeen Blockfestin lavalla. Johanna Kustannus julkaisee 14. elokuuta artistin uuden Pettymys-albumin. Pyhimyksen esiintyminen Blockfesteilla toimii samalla levyn levyjulkaisubileinä.

Albumin vastaavana tuottajana on toiminut Riku Mattila, ja albumilla vierailevat muun muassa Pauli Hanhiniemi, Yona, Eva & Manu ja Kasmir. Pyhimyksen erikoispitkän keikan aikana tullaan kuulemaan myös artistin vanhaa materiaalia.

– Blockfestin keikalla tulen esittämään tietysti uusia kappaleita, mutta myös edellisten levyjen suosituimpia kappaleita. Kyseessä on siis ensimmäinen keikka ikinä, kun kaikki kappaleet ovat vain Pyhimystä ja samassa setissä on kappaleita sekä Mediumilta että konepohjaisilta levyiltä. Mukana on myös muutama muusikko ja vierailija, Pyhimys kommentoi.

Pyhimys, oikealta nimeltään Mikko Kuoppala, on julkaissut aiemmin lukuisten omakustanteiden lisäksi neljä pitkäsoittoa sooloartistina. Lisäksi artisti vaikuttaa vahvasti Teflon Brothers ja Ruger Hauer -yhtyeiden riveissä. Siviilissä Pyhimys toimii Johanna Kustannuksen tuotantopäällikkönä, Ramin Välitys -keikkamyyntiyhtiön toimitusjohtajana, pienlevy-yhtiö Yellowmic Recordsin perustajana sekä sanoittajana. Hänen kynästään on syntynyt muun muassa Emma Gaalassa vuoden biisinä 2014 palkittu Kasmirin Vadelmavene.