Gogoro on skoottereiden Tesla – älykäs sähköskootteri on täällä!

Autot Digi · Stara.fi

Amerikkalainen Tesla onnistui muuttamaan automaailman suunnan vain parissa vuodessa tehdessään sähköautoista viimein katu-uskottavia kulkupelejä. Nyt taiwanilainen Gogoro on tekemässä samaa skoottereille.

Gogoro
Gogoro
Gogoro
Gogoro

Gogoro esiteltiin äskettäin Computex-messuilla Taipeissa. Kyseessä on tulevaisuuden sähköskootteri, johon kuuluu Tesla-autojen perusperiaatteen tavoin kokonainen ekosysteemi. Siinä missä Tesla tarjoaa ilmaisia pikalatauspisteitä ympäri maailmaa tarjoaa Gogoro käteviä akunvaihtoautomaatteja, joissa tyhjän akun voi vaihtaa parissa sekunnissa uuteen täysinäiseen akkuun.

Automaatteja avataan ympäri maailmaa sitä mukaan kun skootterit tulevat markkinoille. Kahdella täydellä akulla voi ajaa noin 100 kilometriä. Nollasta 50 kilometriin tunnissa skootteri kiihtyy 4,2 sekunnissa ja huippunopeus on 95 km/h.

The Gogoro Smartscooter valittiin taannoin The Verge -lehdessä messujen parhaaksi uutuudeksi. Siinä on kaksi helposti vaihdettavaa tehokasta akkua ja kuljettajansa se tunnistaa Bluetooth-avaimenperästä. Skootteri tukee myös monipuolista mobiilisovellusta, jolla sitä hallinnoidaan.