Järkytys lentomatkustajille! Käsimatkatavaran sallittu koko pienenee

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA on ilmoittanut lentoyhtiöille matkustajien käsimatkatavaran uudet suosituskoot. Lentokoneeseen sallitun käsimatkalaukun kokoa pienennettiin huomattavasti. Tämä voi tuottaa jatkossa ongelmia lentomatkustajille.

Uusi sallittu maksimikoko on 55cm x 35cm x 20 cm. Päätös on tehty yhteistyössä Boeing ja Airbus -lentokonevalmistajien kanssa. Muutokset lentoyhtiöiden matkatavaraohjeistuksiin tullaan tekemään kuluvien kuukausien aikana.

Daily Mailin mukaan lentomatkustajat ovat olleet uusista säädöksistä tuohtuneita. Miljoonien matkustajien käsimatkalaukusta tulee käyttökelvottomia, sillä ne ovat liian suuria matkustamoon, mutta liian pieniä käytettäväksi ruumalaukkuna.

Finnairilla sallitun käsimatkatavaran koko on ollut tähän asti 56cm x 45cm x 25cm ja Norwegianilla ja SAS:lla 55cm x 40cm x 23cm. Uudella ohjeistuksella laukku pienenee lähes viisi senttiä jokaisesta mitasta. Laukkujen valmistajat tulevat hyötymään muutoksesta, sillä miljoonille tulee tarve ostaa uuden säännöksen mukainen matkalaukku.