Terveysviranomainen varoittaa: ”Kamelin virtsan juominen voi tappaa”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lähi-idästä alkunsa saanut MERS-virus on huolestuttanut WHO -maailman terveysjärjestöä, sillä tappava virustauti on alkanut levitä uhkaavalla tavalla. Tähän mennessä virukseen on menehtynyt 9 henkilöä ja sadat ovat sairastuneet tautiin. Sen seurauksena tuhansia ihmisiä on asetettu karanteeniin.

Terveysviranomaiset ovat ilmoittaneet, että virusta on löydetty kamelin maidosta ja virtsasta. Tutkijoiden mukaan taudille altistuneet ovat juoneet kamelin virtsaa tai maitoa. Maailman terveysjärjestö on varoittanut ihmisiä vaarasta ja vaatinut, että kamelin maidon ja virtsan juominen on lopetettava, sillä se on hengenvaarallista.

Monet muslimeista juovat kamelin maitoa ja virtsaa, sillä muslimien pyhäkirja Hadith ohjeistaa ihmisiä hoitamaan sillä sairauksiaan, Metro kertoo. Profeetan mukaan kamelin maito ja virtsa toimivat lääkkeenä. Tutkijoiden mukaan vaikutus on kuitenkin päinvastainen ja virtsasta tarttunut virus saattaa viedä jopa hengen.

Toistaiseksi tautia on esiintynyt Lähi-idässä ja Aasiassa. MERS-viruksen tarttumisen voi välttää huolehtimalla hygieniastaan, olemalla syömättä raakaa tai valmistamatonta lihaa ja olemalla juomatta kamelin maitoa tai virtsaa. Toivottavasti Lähi-idässä otetaan WHO:n antamat ohjeet tosissaan, jotta tauti ei pääsisi leviämään.