Miehet hyppäsivät lentokoneesta tulivuoren yläpuolella – hurja tulos videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yläilmoista alas hyppääminen laskuvarjon kanssa on tilanne, joka saa varmasti adrenaliinin virtaamaan kenellä tahansa. Vielä hurjemman tilanteesta tekee epäilemättä se, että alapuolella lepää aktiivinen tulivuori.

Tuoreella Youtube-videolla Red Bull Skyvide Teamin kolme jäsentä nähdään hyppäämässä Indonesiassa sijaitsevan Mount Bromo -tulivuoren yläpuolella. Itävaltalaisen skydiving-joukkueen jäsenet suorittavat hypyn lähes 4 000 metrin korkeuteen nousseesta helikopterista. Itse vuori kohoaa noin 2 200 metrin korkeuteen.

Hypyn aluksi taivassukeltajat lentävät jonkin aikaa tulivuoren yläpuolella liitopukujen avulla. Lopulta kolmikko avaa laskuvarjonsa, joiden avulla he laskeutuvat turvallisesti vuoren pinnalle. Aktiivisen tulivuoren yläpuolella kohoavaa näkyä voi hyvällä omallatunnolla kuvailla henkeäsalpaavaksi.