Verenluovuttajille tekstiviestejä Ruotsissa: ”Kiitos, veresi pelasti tänään ihmisen!”

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Verenluovuttajien määrä on lähtenyt huolestuttavaan laskuun ympäri maailmaa. Monet Euroopan maista on ryhtynyt kampanjoimaan verenluovuttamisen tärkeydestä ja nyt Ruotsi on ilahduttanut esimerkillään. Naapurimaassamme verenluovuttajia nimittäin muistetaan kiitos-viesteillä.

Vertansa luovuttanut saa Ruotsin veripalvelulta tekstiviestin aina, kun luovuttajan verta on käytetty potilaiden auttamiseen. Käytäntö on todettu kannustavaksi ja henkilökohtainen kiitos-viesti korostaa verenluovuttajan teon merkittävyyttä. Kun verenluovuttaja kokee, että hän on tärkeällä teollaan pelastanut ja auttanut jotakuta, hän luovuttaa verta varmasti uudelleen.

Verenluovottajat eivät ole vain joukko ihmisiä, vaan heitä muistetaan kiittää henkilökohtaisesti joka kerta, kun heidän vertaan annetaan sitä tarvitsevalle. Verenluovuttaminen on tärkeää ja sai siitä erillisen tekstiviestin tai ei, sillä voi pelastaa ihmishenkiä.